Interaktiva lektioner på nätet för 4-6 år

Välkommen till Matterondellen. Matterondellen är ett unikt och omfattande matteprogram för barn i 4-6-årsåldern. Den innehåller 20 lektioner med över 50 roliga videoavsnitt med den välkände matematikpedagogen Sten Rydh från Mattesmedjan. I lektionerna möter vi också katten Mirjam, elefanterna Leffe och Gullan, ormen Alfa och krokodilen Krille.

Hur fungerar det?

Programmet kan användas både hemma och på förskolan. Efter varje film finns en rad enkla, roliga och spännande uppgifter med inspelat tal och bild, där barnet lär sig matte i sin egen takt. Allt sker interaktivt på nätet. Programmet ger grundläggande kunskaper och färdigheter i taluppfattning, geometri och problemlösning.

Varje rond börjar med att en bil kör runt i rondellen och stannar på en ny, spännande plats. Här får barnen lära sig riktig matematik samtidigt som de har roligt. Genom att Matterondellen körs direkt i din webbläsare behöver du bara skaffa ett login till din dator och sätta igång.

Matterondellen ger också fina möjligheter att prata matte med ditt barn. Matterondellen är skapad av Jonatan Rydh, Mattesmedjan.

Registrering

Registrera dig nu så kan du själv pröva första ronden av Matterondellen kostnadsfritt.

Systemkrav

Webbläsare med internetuppkoppling, samt en aktiv e-postadress. Vänligen observera att Matterondellen för tillfället inte kan köras med Internet Explorer. Använd istället Chrome, Firefox eller Safari.